3 dl
anamma vegofärs (qournfärs om ej vegan och glutenfritt)
1 dl
chilisås
1/2 kokad
broccoli (med stjälk)
1/3 kokad
blomkål
3 kokade
potatisar
1 stor
rödbeta (färdig, kokad eller bakad i ugn med folie runt)
1 riven
morot
1 portion
havregrynsgröt (1 dl havregryn +2 1/2dl vatten. Koka i ca ca 4 minuter för extra fast konsistens)
1
vitlöksklyfta
2 msk
maizena
Kryddor doseras efter barnets ålder, mindre kryddor för mindre barn.
Vegeta, salt, vitpeppar, paprikapulver, spiskummin & ev grillkrydda.
Beskrivning
Denna rätten är så grym när de små skall börja att äta. Jag gjorde dussintals biffar som jag la i frysen. Sen när vi skulle ut i backen eller iväg var det bara att ta fram en på morgonen och så var den tinad och ätklar när det var lunch eller dax för middag. Den klarar sig lätt utan kylskåp hela dagen på detta vis och barnen älskar den. Funkar lika bra kall som varm. En hel måltid i en biff. Man kan variera ingredienserna i oändlighet.
Detta är bara ett förslag som blir vegansk och glutenfri.
Till det lite större barnet satte vi hamburgarebröd på så blev det plötsligt lyxlunchen som innehåller massa nyttigheter.
Blanda ihop alla ingredienser i ett stekjärn på medelhög värme.
Ta broccoli och blomkål direkt från vattnet i kastrullen (låt ej rinna av)
Potatis brukar jag ha sparat från andra middagar.
Ta sen en mixer och gör den till en slät smet.
Blanda sedan i havregrynsgröten. Nu börjar den verkligen likna köttfärs. Lite läskigt likt faktisk.
Blanda ner alla kryddor. Och pressa ner vitlök. Som jag skrev får man anpassa mängden kryddor helt till barnets ålder. När de var som minst hade vi inte i salt alls.
Låt den va på låg värme tills konsistensen är fast. (Ca 15 min)
Är den för lös så tillsätt mer gröt. Det är istället för ägg, men vill man få ännu bättre biffar så lägg ner två ägg. Det gör stor skillnad i hur fasta dem blir. Men ville göra ett veganskt recept denna gång.
Forma sedan färsen som biffar och stek i olja eller mjölkfritt smör på medelhög värme i ca 7 minuter på var sida.
Klara.
En hel middag i en biff. Så mycket bättre än alla barnmatsburkar. Saken är biff.
Har inte varit så mycket kreativ matlagning hemma hos mig på ett tag men jag hittade ett recept på vegetariskabiffar för ett tag sedan som jag velat prova fast lite egen variant
Jag har inte bakat så mycket med vegetariska proteinpulver tidigare och det beror främst på att jag inte tycker att de smakar lika gott som vassle och kasein
Glutenfritt givetvis, med det här hamburgerbrödet med viss modifikation – spraya med lite rapsolja på ytan, hade inga sesamfrön hemma och hade durramjöl istället för havremjöl
Den här helt veganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Här är recept på Vegetariskabiffar. Jättegoda biffar kan du göra på bl a rester av broccoli. Tillsätt kokosmjöl, lite i taget tills du får en fast smet du kan forma biffar med
Det är glutenfritt, men innehåller havremjöl. 2 dl glutenfritt mjöl. 2 dl glutenfritt mjöl. Kladdigt kladdig kladdkaka med massor av choklad och en nypa flingsalt
Biffar. Kör i ugnen på 200 grader cirka 25 minuter, vänd biffarna lite då och då. Måndag = Vegetariskt. Den här rätten är inte blyg när det kommer till smaker och passar bra nu när kvällarna blir mörkare och man vill äta varm och kryddstark mat
Vegan,. vegan glass 3 dl havregryn. Vegan och glutenfri sandwich glass. Glöm GB sandwich. Äntligen har jag lyckats med ett super recept på en minst lika god glass
Genom att koka dem lite längre blir de lite mosigare, vilket passar perfekt till att göra biffar på. Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Det här med vänner – när man är vuxen och hittar nya vänner i samma stad man bor i, och man bara undrar hur det kommer sig att man inte känt denne hela livet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.