När det var dags för fredagsfika på jobbet bjöd jag på banankaka. Nyttig banankaka. en vanlig version med mjöl smör, socker och choklad och så en nyttig variant som jag trodde skulle ratas
Denna ljuvliga kaka avnjöts av oss alla i familjen, + besök igår. Både jag och Simon gillar att experimentera och slänga ihop det vi har hemma och denna variant var en sådan
Recept glutenfri, mjölfri banankaka. Banankaka eller “banana bread” som det amerikanska bakverket heter är ett superbra sätt att använda sig av övermogna bananer
Men det här go´vänner är en banankaka av det smarrigare slaget. Min förra banankaka var ganska stadig och "rejäl" i stuket medan den här är mer "mufsig" som min svägerska brukar säga
Ett av alla mina veganska recept är denna kladdig banankaka. Kan låta märkligt, men faktum är att det är ett substitut för ägg som har blivit rätt välkänt under de senaste åren (banankakan smakar inte kikärtor)
Häromdagen hade jag lite fula bananer som behövde användas, här är resultatet❤️ 3 små mogna mosade bananer2 dl växtbaserad yoghurt1 msk fiberhusk 1 dl valnötter grovhackade 2 dl hasselnötsmjöl1 tsk bakpulver Vanilj och kanelVispa allt med elvisp till en jämn smet, låt svälla 10 min
Ingredienser Mjuk banankaka Receptet är för 1 kaka 6 st ägg 2 msk kokossocker (alt. Ingredienser Mjuk banankaka Receptet är för 1 kaka 6 st ägg 2 msk kokossocker (alt
e (ettusenfyrahundrade), och det kan jag väl få fira med en god banankaka. Tillsammans med några brunspräckliga bananer som också överlevde julhelgen blev de till en riktigt god banankaka av det lite rustikare slaget
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.