40 Som
utlovat bjuder jag på receptet på den supergoda bärpajen som jag gjorde för ett tag sedan och det hittade jag i boken "Friendly food" som fantastiska Hanna Göransson har skrivit
Bär
2 ½ dl
tinade hallon
2 ½ dl
tinade blåbär
1 mosad
banan
½ msk
potatismjöl
Pajtäcke
2 dl
boveteflingor
1 dl
bovetemjöl
3/4 dl
kokosolja
1 krm
salt
1 krm
finstött kardemumma
½ dl
agavesirap
Kokosgrädde
2 dl
kokosgrädde
(Det vita, fasta innehållet i en burk kokosmjölk som stått i frysen i minst två timmar eller upp och ner i kylen i minst ett dygn, den fasta delen och vattnet separerar från varandra)
Vill man kan man använda mandelmjöl och steva strö eller sukrin för en LCHF-variant. Häll ner havre, rismjöl och agave i bunken och nyp ihop till en smulig deg
Det var min äldsta dotters barndomskamrat och bästa vän Hilda som gifte sig med sin sambo Martin, och med lilla dottern Elisabet som söt och lite motsträvig brudnäbb
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Blanda allt väl, häll upp i smord form och ställ in i nedre delen av ugnen på 200grader i ca 10 min. Jag körde med enbart ekologiska råvaror men det är valfritt
I veckan som gick fyllde min mamma år och ikväll är det dags för kalas för hela tjocka släkten. Jag har lovat att fixa efterrätt och passade på att testa ett nytt recept nu på förmiddagen
Jag har börjat göra mängder av Nicecream - en nyttigare variant av glass som är fri från sådant som kroppen inte behöver - mjölkfri, glutenfri ochsockerfri
Förra helgen var jag bjuden på kalas hos min systerson och hans fina familj. De är mycket roade av matlagning och bakning, så det serveras alltid något riktigt läckert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.