Bästa dagen på veckan är här och solen skiner. Har jag sagt att jag älskar våren. Fåglarna kvittrar och än har inte getingar och (så många) fästingar vaknat till liv
Det händer inte ofta, men ibland chockar jag kroppen med lite nyttigheter. Och på senare tid har jag faktiskt märkt att den verkar må bra av det, så jag får väl fjäska lite extra för den ibland
Jag har fastnat för nötsmör. Gärna på morgonen tillsammans med bär. Det påminner ju om peanutbutter and jelly vilket jag fick testa när jag var au-pair i USA för många herrans år sedan
Färdigkokt fläsklägg, kan det va nåt. Det kändes mer tilltalande än annan färdigmat, oftast tycker jag att det är ermbarmligt tråkigt och färdiga köttbullar kommer bara in i vårt kylskåp när mannen och sonen smugglar in dem när jag är borta
Glassmaskinen är absolut inte nödvändig för att göra egen glass. Men visst går det inte att förneka, att det är enklare att åstadkomma en egen krämigt god glass eller sorbet, med den där tingesten
Jag har saknat goda glassiga bitar i snacksform som går att nalla från frysen när en är sugen. Dessa har jag provat göra både med jordnötssmör och mandelsmör – lika gott med båda två
1. Sätt plattan på hög värme (165) grader och häll försiktigt i valnötterna på pannan med socker efter att värmen är hög för att få den snabba uppvärmningen av sockret och karamellisera tills sockret runt valnötterna är gyllenbrunt och får en popkorns arom
Lägg alla ingredienser i mixern och kör på högsta hastighet tills du fått lagom konsistens. Smaka av med honung och eventuellt kryddor som kanel eller kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.