Blanda LemonCurdoch citron i en bunke till en slät smet, den ska vara på gränsen till sur/syrlig så att det inte blir för sött i kombination medglassen
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemoncurd
Häll upp på rena burkar, låt svalna och sätt på lock. 11 1/2 citronSå här gör du Finriv citronskalet och pressa ur saften ur citronerna. Koka upp citron-skal och citronsaft med 1 dl socker och smör tills allt löst sig. Vispa ägg och 1 dl socker poröst och blanda med citronkrämen
Smörja och mjöla en form med löstagbara kanter. Kolla med en provsticka att kakan är genom gräddad. Så jag byte ut det mot lemoncurd i stället för att få lite mer fruktig smak på det och för att få i lite syra i tårtan också
Denna våffeltårta bjöd jag på nyligen, fylld med friska smaker som lemoncurd, grädde och bär. Avsluta med att toppa tårtan med bär och pudra över lite florsocker om önskas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.