Glaseraderevbenmed smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Skiva ingefäran och vitlöksklyftorna • Lägg alla ingredienser utom dijonsenap och peppar i en kastrull, koka upp och sjud i cirka 8 minuter • Tillsätt dijonsenap, rivet citronskal och svartpeppar • Ta av från värmen. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Efter ett besök på Malmö Kötthandel, kom jag hem med en rejäl sida revben av gris. Eftersom jag precis ätit skulle det bli perfekt att påbörja ett långkok och sedan grilla det hela i ugn med en god glaze
av med maizenaredning om du vill. Häll av vattnet och blanda i honung och vinäger. Koka upp och krydda. maizenaSkär rödlöken i klyftor och sjud i lättsaltat vatten ca 10 min tills de mjuknar
Blanda revbenenmed alla ingredienser och gnid in dem väl i köttet. Dela upp revbenen i lite mindre bitar, detta kommer att korta tillagningstiden och även göra att kryddorna tränger bättre in i köttet
Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Servera de glaseraderevbenenmed potatis- och selleripurén och rödlökskompotten. Lägg revbensspjällenmed svålen uppåt i en långpanna, slå i vatten och täck med folie
Gjorde så himla goda grillade revben häromdagen som var super enkla dessutom. Koka upp en gryta med vatten och släng i lite skivade morötter, vitpepparkorn och lagerblad
4 4 port ris, gärna basmatiris 600 g benfri fläskkarré i skivor 1 msk olja 1 dl hoisinsås Kål- och sesamsallad 2 morötter 200 g vitkål 2 tsk olivolja 1 msk sesamfrö 2 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk strösocker salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Det var en fin revbensrad (så ska det se ut ICA, och inte ett halvknäckt stycke med en massa köttslamsor som hänger som en stor "jag vet inte vad"), två skivor lagom marmorerade entrecôteskivor och en bit gryèreost
Revbenmed rödlökssallad och rostade sötpotatisarPortioner. Lägg revbenen i marinad. Blanda med de övriga ingredienserna, smaka av med salt och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.