Pecannötter som först rostats i stekpanna tills en varm doft spridit sig i köket, och som sedan fått karamelliseras med både socker och salt, för en perfekt smakblandning
Häll alla ingredienser i en stekpanna och slå på medelvärme. Rör om så att allt blandas och fortsätt sedan röra kontinuerligt medan sockret smälter (och täcker nötterna ordentligt)
a adventsmys på söndag och då vill jag tipsa om denna chokladmousse med en lagom ton av glöggsmak. Och det godaste av allt med denna efterrätt är faktiskt nötterna, dom får ni inte missa
Blanda alla ingredienser på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 175°. Strö salt över nötterna. Rosta i mitten av ugnen cirka 10–15 minuter tills honungen har karamelliserats runtom nötterna
Lägg över dom på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200°C. Ta bort alla fröna ur pumpan, skölj dom väl och rensa dom fria från fibrer som sitter bland fröna
Om glöggen tagit slut kan man jobba vidare med tillbehören. Blanda (om du vill) med russin. 1 paket sötmandel1 tsk salt2 msk vatten1 tsk orientalisk curry+ 2 dl russinRör mandel med salt vatten och kryddor i ett kärl
Fyll det förgräddade skalet medpecannötterna och häll över kolan. Idag är det lördag och jag kom mig iväg på en kompisfika nere på Lilling Cottage med en god vän
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.