Mosa ädelosten tillsammans med philadelphiaosten, glögg och eventuell konjak. (För vuxnarebollar går det jättebra att använda vinglögg, konjaken ger en liten extra stuns).Krossa papparkakorna till ett fint damm i en mortel.
Jag satt länge och letade efter mitt recept på glöggbollar. Nu ska det göras glöggbollar här hemma. Jag vet att jag har lagat dem förr och jag vet att jag har skrivit om dem, men var sjutton fanns receptet
En ljuvligt julig variant på chokladbollar som jag hittade på Tastelines hemsida Men jag gjorde några få ändringar i receptets beskrivning och sedan har jag även bytt smak på glöggen till chili & choklad
Glöggbollar. Ikväll är det glöggkväll. Utöver goda lussebullar och julkakar står dessa på fikabordet. Älskar chokladbollar och man kan smaksätta på så många olika sätt, så varför inte glögg
Till glöggbollarna behöver du. Ärligt talat, hur ofta händer det inte att man öppnar pepparkakspaketet och hälften av pepparkakorna visar sig vara trasiga
Glöggbollar. Vill ni försöka ge er på att göra mina glöggbollar kommer receptet här, Dock har jag inte exakta måtten på glögg och kryddor men ni kan prova er fram till önskad smak och konsistens
Glöggbollar Ca 40 st 100 g margarin 1 dl strösocker 1 dl russin 1 tsk vaniljsocker 2 msk kako 2 msk vinglögg 4 dl havregryn Hackad mandel till garnering  Rör ihop rumsvarmt margarin med socker i en vispskål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.