Skeda upp fikonen på bröden. Äntligen lyser ljusstakar och stjärnor i de annars så svarta fönstren. Här i Göteborg har vädret varit av värsta sorten och jag har faktiskt inte varit ute på hela dagen
Dela mozarellan i bitar och strö över. Skär ett kryss i fikonen, dock ej ända ner. Rulla ihop en skinkskiva till en liten rulle och vik på mitten och ställ med den vikta delen neråt
Färska fikon med gorgonzola ochhonungFikonHonungGorgonzolaPepparSkivafikonen i ca en halv centimeter tjocka skivor, lägg på en teskedsstor bit gorgonzola på varje skiva, klicka på lite honung och peppra
BAKADE FIKON MED GETOST, HACKADE NÖTTER OCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Strö dem över fikonoch ost. Skär mozzarellan i skivor och lägg en i varje snitt. Gör tre snitt i varje fikon men så att de fortfarande håller ihop i botten
Har blivit ett litet uppehåll här på bloggen ett tag då jag har varit utan dator en längre tid (fortfarande utan dator) men eftersom jag tycker det är så kul att fota och får så mycket positiv feedback från alla möjliga håll så är det svårt att hålla sig borta
Mat och lite annat | Mat, lite inredning och annat
En traditionell röd glögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Någon till att dricka under adventstiden och ett par för vinkällaren
Skär bort skaften på fikonenoch dela dem. Kör till en slät massa och forma sedan toppar av smeten. Mixa fikonen, smör, mandelmassa, likör och ströbröd i en matberedare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.