I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Dessutom skulle den serveras med en barnsligt enkel, och ljuvligt god, hemmagjordvaniljglass. Japp, jag steg upp med tuppen tillsammans med min son, för idag stod det ett tandläkarbesök uppskrivet i almanackan för honom
Tack Annika B för att du delade med dej av detta goa recept. Nu gick jag all-in och gjorde egen vaniljglass att lägga mellan, men det går ju såklart att baka kexen och köpa vaniljglass och lägga ihop
)Rabarberpaj (en liten form)Rabarberkompott sötad med dadlar (recept klicka här) halv sats3 msk quinoaflingor3 msk mandelmjöl3 msk havremjöl3 msk rapsolja2 msk kokossockerLägg kompotten i botten på formen. Vaniljglass på kokosgrädde 3 dl kokosgrädde (tetra, utan tillsatser, Santa Maria Extra Creamy)2 äggulor2 msk agavesirap1/2 tsk rent vaniljpulver (eko i burk)Blanda ihop alla ingredienserna
En riktig favorit hemma hos oss är sandwich och med tanke på att jag äntligen hittade ett recept på glutenfri sandwich förra året (Här) så kan hela familjen njuta av denna goding
Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. En hemmagjord bearnaisesås är inte alls svår att få till, bara man tar det lugnt och försiktigt
Visst, fruktsallad är ju riktigt gott, med grädde eller glass till. De här müslikakorna är faktiskt både goda och nyttiga, till och med choklad innehåller de
Jag äter ju iochförsig mycket frukt, som ju är lite sött, men det finns liksom inget som riktigt slår en god liten kaka, chokladbit eller en rykande färskbryggd espresso med mjölk (som bara luktar sådär gott som kaffe kan göra, åååå
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Dessutom känns det bra med godis som man vet vad som är i dom. med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Jag önskar nästan att ni kunde smaka på falafelen genom dataskärmen eftersom det är så många goda smaker som leker med smaklökarna – vitlök, persilja, kummin och tahinin
Vispa smör och florsocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Smält den ljusa chokladen (det funkar bra med blockchoklad eller Marabou mjölkchoklad)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.