Kombinationen av söta och samtidigt lite syrliga tomater, den salta osten och rosmarin är oslagbar. Den här ljuvliga glutenfria tomatpajen måste ni bara prova
Till tomatpajen serverades parmaskinka, salami, vattenmelon och getostkräm. Jag har kommit in i någon period där det bara fylls på med en massa spännande godsaker och sötsaker som jag vill testa
) Men jag lever, jag lovar, det har bara varit så galet mycket, både på jobbet och hemma. Tid för matlagning och bakning har helt enkelt inte funnits, men åh vad jag har längtat
Fyllning350 g körsbärstomater, delade (gärna i olika färger) 100 g fetaost, smulad 1 purjolök, sköljd och fint skivad (liten) 40 g smör 50 g surdegsbröd, tärnat 50 g svarta oliver utan kärnor, hackade 1 klyfta vitlök, fint riven 3 ägg 2 dl vispgrädde salt
Den goda osten kommer från Dalsspira Mejeri och är en getost halloumi som de kallar Hallou-get. Skär av sparrisknopparna och stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök
Idag är det ju Alla hjärtans dag, och kanske har du redan ätit hjärtliga scones till frukost. Till lunch kanske det passar med denna vårligt ljusgröna och alldeles väldigt goda soppa som hastigt snoddes ihop häromdagen när maken oväntat och med kort varsel aviserade att han skulle komma hem på lunch på väg till något uppdrag
Blanda smör-& rapsolja, kesella, vetemjöl och grahamsmjöl till en deg. Smula fetaosten grovt och fördela i pajskalet med hälften av de halverade tomaterna och svarta oliver
Detta är säkert en vanlig kombination för många, men för oss var det nytt och alla tyckte det var en fantastisk förrätt, så jag vill verkligen dela med mig av den
Gjorde den här superlätta (och ganska snabba) rätten igår. Fick med mig en hel del rödbetor (och bladspenat) från mina föräldrar, så kommer få äta en hel del rödbeta framöver
Skala och klyfta potatis och rödbetor. Lägg i en smord ugnsform och salta och peppra. Vispa ihop crème fraiche och grädde och häll över potatis och rödbetor
Getost och rödbetor med grillat surdegsbrödMycket enkelt och går jättebra att förbereda. Grilla brödet och ställ formen med rödbetorna och osten på grillen strax före servering
Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt kesella och arbeta ihop till en deg för hand eller i matberedaren. Skölj och strimla purjolöken och förväll den lätt några minuter
Det blev till att testa nya och underbara smakkombinationer på pizzan häromkvällen. Det är så otroligt lätt att man hamnar i gamla vanor och lägger på vad man brukar på sin pizza
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.