10 med
att aprikosera veten och wienern samt lägga på frukt och florsocker eller om man hade nått annat på. Sen när det var gjort var det bara att börja duka upp allt på bordet.
00 kom
dommarna och vi fick presentera lite av grejerna på bordet typ vad bröden vägde, om vi skållat, vad vi kavlat på osv. Efter det fick vi inte vara med vid uppdukningsborden utan de gick runt själva och kollade. Medans städade vi lite och väntade nervöst på om man skulle bli godkänd eller inte.
Det som skulle dukas upp va
4 grova
matbröd
4 VR-
limpor
4 ljusa
matbröd
20 arbetade
frallor
2 klippta
fyllda kransar
2 fyllda
flätade kransar
2 flätade
ofyllda längder
2 klippta
fyllda längder
20 x
2 vetebullar
15 x
3 wienerbröd
2
wienerhorn/längder
2
borgmästarkransar
15
boucheér
15
smörstjärnor
15 valfria
av smördeg. Jag gjorde jalusier
1
smördegsbotten
7 sorters
småkakor. varav 2 spritsade och en av de skulle visas på plåt
Just nu är jag i skolan och fixar iordning de sista inför gesälluppdukningen men här kommer ett gott recept som passar perfekt till Sveriges nationaldag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.