En sak som ni kanske har märkt av här i bloggen är att jag älskar att experimentera med olika bakverk och maträtter och försöka göra om dem så nyttiga som möjligt
Vi bakade även ett Långpannebröd. Det har varit en produktiv eftermiddag i lilla köket. Nu vilar jag lite i soffan innan det är dags att sätta i gång med kvällsmaten
S Ö N D A G. Serverade nybakat bröd till frukost idag. Gjorde degen och bakade ut den igår kväll, plastade in och lät den sedan nattjäsa nere i matkällaren, (eller i kylskåp om plats finnes)
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Långpannebröd med vetekli. Långpannebröd med vetekli. Hej på er. Här har vi busväder och det är så mörkt och dystert ute (vill ju inte vara tjatig, men hallå - våren & värmen kom hit NU
Foto. Louise Johansson/Taste by Louise. En gammal klassiker från 80- talet. Är det en rätt från 80-talet som jag verkligen diggar så är det avokado fylld med skagenröra
Till ett stort bröd behövs. 50 g färsk jäst5 dl vatten (37grader)1/2 dl honung50 g smör (rumsvarmt)1 tsk salt5 dl havregryn 3 dl rågsiktsmjölVetemjöl resterande mängdGör så här
Häromdagen lagade jag till en av våra favoriter. Kyckling Satay. Ibland gör jag egen jordnötssås men jag har hittat en färdig sort ( Blue dragon) som är jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.