Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på. Denna gången blev det en vaniljglass efter ett recept jag hittade hos Kryddburken
Servera citronsorben genast, antingen med de kanderaderosenbladen eller med bär. Så ska jag då avslöja min hemlighet, den om vad jag ska med rosenvatten till
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. För några veckor sedan köpte vi en äntligen glassmaskin, en riktig glassmaskin med kompressor, och sedan dess har vi provat att göra glass några gånger
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Gammaldags chokladpudding (med choklad. Det skäms jag för, men med tiden ändrades smaken, som tur var, och sen många år tillbaka föredrar jag helt klart ‘riktig’ chokladpudding
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Och det första receptet jag provade var såklart en enkel vaniljglass. I min ‘nya’ lägenhet har vi det så lyxigt att det finns en helt vanlig frys med tre lådor, och eftersom min flatmate inte ens fyller sin egen låda, så kan jag ju fylla de andra två, så nu kan jag göra glass
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Då är det otroligt smarrigt medkanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Smaksatta med kakao. Jag har alltid gillat sötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.