Denna gången blev det en vaniljglass efter ett recept jag hittade hos Kryddburken. Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på
Vaniljglass kändes naturligast att börja med. Det är glassarnas glass och ett gammalt talessätt i glassbranschen är att "varför ha 100 smaker om inte ens kan göra en god vaniljglass". Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter. Vaniljglass LCHF ca 0,7 liter 3 dl vispgrädde
Har man väl gjort och smakat äkta hemlagad vaniljglass, vill man aldrig mer köpa glass från affären. När jag har vant mig vid hemlagad glass kan jag från köpeglass verkligen känna hur konstgjort glassen smakar, och ingredienslistan på paketet ser inte rolig ut
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Min mormor lagar världens godaste mat och ibland kan jag bli så himla sugen på hennes mat, men eftersom det är ca 70 mil hem till mormor och morfar blir det ju inte så ofta vi har möjlighet att besöka dem
Med ekologisk, gammaldags mjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Och det första receptet jag provade var såklart en enkel vaniljglass. Hemmagjord vaniljglass, ca 4 portioner. chokladsås, hemmagord glass, vaniljglass 4 äggulor
Min mammas knäck är fortfarande den godaste knäck jag smakat men något recept finns inte för hon gjorde den på en höft precis som hennes pappa lärt henne
Vaniljglass (LCHF). Det kanske inte har undgått någon men jag köpte en glassmaskin för ett tag sen och har experimenterat lite för att göra en god vaniljglass
Klipp bakplåtspapper i rutor som är 8x5 cm. Snurra ihop till strutar och fäst med tejp. Ställ strutarna i små glas eller i en skål med strösocker så att de står stadigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.