Hur ofta har man inte glömt bort sina gamla tacoskal antingen i ugnen efter en tacomiddag, eller bara lämnat dem åt sitt öde i en halvöppen förpackning
Sätt på pastavatten och följ instruktionerna. Avsluta med att lägga allt i en annan form och toppa med parmesan och tryffelolja i önskad mängd Ett paket pasta av valfri sort, jag använde gnocchi
bind upp seitansteken som på bilderna och häll i buljong i botten av en ugnsform. Seitan är en vegansk köttersättning som tillverkas av glutenmjöl (rent veteprotein)
Min arbetsgivare brukar betala frakten om alla anställda samlar ihop allt de kan undvara, sen körs kläderna till en massa familjer som får användning för allt och sen skickar de bilder Det blir nog en kompromiss
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten. Häll bort vattnet. Koka samman alla ingredienserna, sakta under en timme
Här kommer ett recept på kebab av köttfärs som går snabbt att göra. Du blandar ihop alla ingredienserna till kebabsmeten, platta ut den på plåtar och steker köttet i ugnen
Smaka av såsen med lite gelé (jag hade svartvinbärsgelé) salt och peppar. ca 800 g fransyska2 gula lökar2-3 morötterfärsk timjan2 msk kinesisk sojasalt, pepparBryn steken så den får rejält med färg runtom på alla sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.