Vad äter ni idag på jobbet. Sent igår kväll gjorde jag en stor omgång blomkåls- och broccolimos med cheddarost, vitlök och en klick creme fraiche, så gott
21 Sep. 17. 31. Twitter. Facebook. Mos på Blomkål och Vita Bönor. 0kommentarer. Detta fantastiskt goda och väldigt mättande mos kan gärna fungera som lite variation till det vanligare potatismoset
Mos. Koka potatisen. Skala och skär den först i mindre bitar så kokar den mjuk fortare. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
Förberedning. 1. Skala och tärna sötpotatisen i tärningar cirka 1x1 cm. Värm vatten i en kastrull och koka sötpotatisen tills den känns mjuk när du sätter gaffeln i den
Mos. Koka potatisen. Skala och skär den först i mindre bitar, så kokar den mjuk fortare. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
I går lagade jag ett riktigt gott mos. Närmare bestämt broccoli och ärtmos. Mycket godare än det låter. Är i vanliga fall inte jätte förtjust i gröna ärtor men i tillsammans med broccolin blev det ett supergott mos som vi nog kommer göra fler gånger
Villigt erkänner jag att brysselkål inte är en ofta återkommande råvara i mitt kök. Brysselkål är väl egentligen ok men den är lite för besk för min smak
Grönt är skönt. Och grönsaker, är faktiskt någonting som det blir en hel del mer av när man utesluter pasta, ris, gryn, potatis och bröd som grundstenar i måltiderna
En av luncherna denna vecka är god husmanskost i ny tappning. Nyttigt och ekologiskt rakt genom. ). God mos som är gjord på ugnsrostade blomkål och broccoli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.