) men ibland så gör jag undantag. Har aldrig riktigt fattat grejen med pesto tills i somras när min tjejkompis och jag hade picknick på stranden och hon envisades med att vi skulle ha pesto till
Dom är verkligen uppvuxna med pesto och jublar varje gång jag gör en sats med hemmagjord pesto. Jag mäter aldrig upp ingredienserna när jag gör pesto, utan jag höftar alltid
På sommarn och gör lite somrigt, för då kommer blommorna snart”. Eftersom jag inte har något rånjärn (det finns speciella att köpa för glasstrutar, men man kan också använda ett sådant man gör rullrån i) gör jag mina strutar i stekpanna, det går fint när man väl har fått kläm på tekniken
1. Pesto. Skär parmesanen i mindre bitar och skölj basilikan. Lägg alla ingredienser till peston i en matberedare och mixa till en slät massa, tillsätt 2 msk citronsaft
Hemmagjord grön pesto med färsk pasta, soltorkade tomater, parmaskinka och parmesanost. Vi körde lite fredagsmat i går kväll, eftersom Lars är i väg i kväll och Ella ska på disco
Låt dina gäster falla pladask för dig och din hemmagjord pesto. Du behöver (4-6 personer)1 dl pinjenötter3-4 dl grovhackad basilika1 dl riven parmesan / västerbottenost1-2 pressade vitlöksklyftor1-2 dl oliv-eller rapsoljasalt och pepparGör så härStöt alla ingredienser till en sås i en mortel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.