Stek vildgåsbrösten i smör i en stekpanna. Ta upp vildgåsbrösten och vira in i aluminiumfolie. Låt puttra i ca 2 timmar. 4 vildgåsbröst. 2 crème fraiche
Förutom sparris kom jag den här gången hem med ett saftigt litet rökt gåsbröst och en hjort- och vildsvinskorv, som förtärdes i parken igår på årets första picknick
Så här är ett förslag till en genväg för det mindre sällskapet (gott om mat för 2 personer). Ett gåsbröst á 500 g. 2 msk tärnad morot. 2 msk tärnad rotselleri. 1/2 msk balsamvinäger. 1/2 msk Katjap Manis (alt japansk soja plus socker). 2 msk smör. 2 msk rött vin. Baka i 200 grader till innertemperatur 75 grader (verkar tyvärr som att det finns en reell risk för salmonella när det gäller gäss, för en gångs skull förespråkar jag genomstekning). 2 msk tärnad morot. 2 msk tärnad rotselleri. 1/2 msk balsamvinäger. 1/2 msk Katjap Manis. 2 msk smör. 2 msk rött vin
2. Koka upp, lägg på ett lock och sätt in i 150º i ugnen 2. 2. 1 gåsbröst med ben. 2 dl mörk fågelbuljong. 12 små lökar. 2 kvistar rosmarin. 2 msk smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.