1 l vinbär , röda, svarta eller vita. Recept till 1 liter färdig vinbärsgelé. Börja med att ställa in en tallrik i frysen så du kan göra geléprov senare
I dag bjuder jag på vita kärleksmums, eller snoddaskaka med vit choklad som man också kan kalla dem. För att enkelt få den vita chokladen riktigt finhackad – nästan mald – är ett smart tips att köra den i en mixer
Svart vinbärsgelé. ev lite svart vinbärsgelé för att få lite sötma i såsen. Jag gjorde dock en liten ändring, och det var att jag tillsatte ca 1 msk svart vinbärsgelé i såsen, för jag tyckte såsen blev rätt syrlig enligt originalreceptet
Men det var goda vita kroppkakor som jag serverade min kära svärmor med lingon och smör. Bilden nedan la jag ut på kryddburkens facebook under rubriken â€Gissa maträttenâ€
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
4-5 dl vita bönor (som ensamrätt 5-7 dl). Lägg bönorna i blöt över natten (12 timmar). Häll av blötläggningsvattnet och koka bönorna i så mycket vatten så det täcker med salt och kryddbukett ca 45 min
400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor. 4 - 8 portioner 400 g kokta stora vita bönor (se här) eller 2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.