Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indiskkormamed halloumi och kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Smaka av med salt och peppar. Häll i kikärterna. Servera grytan med en klick yoghurt och bröd. 2 dl okokta röda linser2 morötter1 gul lök1-2 vitlöksklyftor1 grön chili1 msk färsk, riven ingefära (eller 1 tsk torkad)1 tsk gurkmeja1 tsk spiskummin6 dl grönsaksbuljongca 200 g frysta haricots verts2 dl kokta kikärtersalt(svart/chili)pepparSkölj linserna i kallt vatten och låt dem rinna av
Men fan va gott det är med tomatsoppa. Börja med att steka löken tills den är brun och mjuk, lägg den i en mixer med tomater och vitlök och kör den slät
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.