Gästbloggare – Diana Skogh Valkola
Kryddburken.se
Kryddburken.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 00 om jag har haft tur. Och då gått på julklappsjakt på stora varuhuset i storstan som haft julöppet till 22. Men nu ska jag ta det lugnt. Baka lite bröd, städa lite, bädda rent, kolla tv, ta mig lite glögg.
  • 4 st äggvitor, rumstempererade
  • 0,5 dl socker
  • 150 g mandelmjöl
  • 4 dl florsocker
  • 1 msk pepparkakskryddor (1tsk kanel, 1 tsk malda nejlikor, 1 tsk malen ingefära)
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • rivet skal av en apelsin
  • 150 grader på ugnen och ca
  • 12 minuter Låt svalna och gör smörkrämen under tiden
  • 50 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl grädde
  • 1 påse kokosflingor
  • 200 g choklad
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g färsk jäst (den blå varianten)
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 100 g mjukt smör
  • 1 ägg
  • 11 dl vetemjöl special
  • 0,5 g saffran
  • 200 g mjukt smör
  • 1 dl råsocker
  • 1-2 apelsiner ägg att pensla med och pärlsocker till garnering
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk 3%
  • 50 g smör
  • 3 1/2 dl glutenfri ljusmjölmix
  • 2 tsk bakbulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk ljus rom (kan hoppas över)
  • 200 g mörk marabou
  • 200 g ljus marabou
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 25 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • minimarschmallows
  • 1,5 dl cashewnötter naturella

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.