Tidigare kock och rawfood-kreatör på bl. örtkryddor & B-jäst, salt och peppar efter smak. Häll ut smeten på ett nonstick-papper till en önskad form, ca 2 cm tjockt. Grädda högt uppe i ugnen, ca 15- 20 minuter tills den fått en härligt gyllenbrun färg
50 g torkad svamp, t ex Karl-Johan eller trattkantareller. 1½-2 dl vetemjöl. Låt puttra under lock på låg värme i ca 1½-2 timmar. 50 g torkad svamp, t ex Karl-Johan eller trattkantareller. 1½-2 dl vetemjöl
Mango Chutney-sås. Mango Chutney-sås. Fick ett mejl från Mattias kusins flickvän med goda recept och fina bilder till bloggen, vilket passar toppen nu när jag inte har så mycket tid
-----------------------. Det blir lite ensamt här på bloggen ibland. Jag har mött Jeanette Bohman från Skivars Gästgivaregård i jobbet flera gånger och när jag såg deras sillbuffé på Facebook fick jag idén att låta henne blogga om ett av de mer spännande recepten i år
in i ugnen tills potatisen är nästan klar, ca 20-30 minuter. Tvätta rödbetorna och koka de mjuka, ca 30-40 minuter. ca 20-30 minuter Strö över. 225 grader Tvätta rödbetorna och koka de mjuka, ca 30-40 minuter beroende på storlek
1,2 kg grytbitarflingsaltpepparmix1 hackad gul lök1 hackad röd chili3 msk balsamvinäger1 buljongtärning1 ½ msk flytande oxbuljong1 msk worcheistersåsvalfri mängd vatten4 stora färska champinjoner½ burk majs1 pkt knaperstekt bacon½ röd paprika1 dl grädde1 dl creme-fraicheMaizenaredning av valfri mängdGör så här
¼ - ½ dl strösocker. Smaksätt smörkrämen och färga den med karamell- eller pastafärg om du vill. Färga med karamell- eller pastafärg i fina, våriga fäger
Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
4-5 dl rapsolja. Låt det dra ut vätskan i ca 5-15 minuter. 1-2 msk potatismjöl. Grädda kakan i 175-200 grader i ca 25-30 minuter tills den fått lite lagom med färg
Inget kunde få tuppjuck i oljegrytan, och jag behövde heller inte röra om - perfekt. Den här gången bestämde jag mig för att ge falaflarna en Landley-touch
Gästbloggare Linda Filipsson. Här kommer receptet på brödet som jag komponerade ihop till mässan ”Mat för Livet” och som jag sedan bakade i Ankarsrums monter på mässan
Häll i smeten och grädda på andra falsen nedifrån, 175 grader i 35-40 min. För en tid sedan fick jag en förfrågan av Ankarsrum (som tillverkar köksmaskiner) om jag ville gästblogga åt dom i samband med deras satsning på glutenfri bakning – det lät som en väldigt rolig utmaning som jag tackade ja till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.