Fylldafläskrullader och potatisgratäng4 portioner 4 skivor benfri kotlettrad (ca 500 g)Salt VitpepparSmör eller oljaFyllning3 dl kesella 1,5 dl grovriven cheddarost 1 dl grovriven västerbottenost 1,5 tsk örtsalt3-4 msk ajvar 1,5 dl hackad röd paprika1 dl grovriven zucchini Gör så härLägg ut köttskivorna på arbetsbordetKlappa ut dem med handflatan Salta och peppraBlanda ihop alla ingredienserna till fyllningen Lägg en rejäl klick fyllning på varje köttskivaRulla ihop dem till rullader, fäst eventuellt med tandpetare Bryn dem hastigt runt om i en stekpannaSpäd med lite vatten ca 1-2 dl vatten och efterstek cirka 20 minuter under lock på svag värme Till serveringSmakrik potatisgratängTrevlig helg alla, vare sig ni jobbar eller är lediga
Jag har varit sugen på rullader länge så dagens middag fick bli fläskrullader. Serverade fläskrulladerna med stekt rättika (istället för stekt potatis), tomater, hackad babyspenat och en kall sås gjord på endast två ingridienser
Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
God morgon på er. Ännu en dag då solen vågar sig fram, härligt. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Hallå söndag,. Här ska ni få receptet på denna helt gudomliga kladdkakan som jag bakade i fredags. En kladdkaka som har de där lilla extra och som är så enkel att göra
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Kanske inte det bästa att dra igång en maträtt som behöver 1,5 till 2 timmar i ugnen en måndag efter jobbet men jag hade orken och lusten så varför inte lite slow food en vanlig måndag
Oh yes, visst var det Gekås i Ullared som fick fint besök från vårt kök igår. ) Som ni såg så blev det en del shoppat, men så är det också snart 3 år sedan vi var där sist
Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.