Lägg över de andra biffarna, förslut väl med färsen och snurra. Samtidigt kan man ugnssteka potatisklyftor med lite olivolja, salt och timjan, även ugnsrostade morötter är gott till
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta upp äpplena på ett fat. Häll såsen över äpplena. 4 st äpplen. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Servera med vaniljglass. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter. 4 st äpplen
ekologiska äpplen. medelstora potatisar. Lägg potatisarna i fomen med snittsidan uppåt. Lägg en äppelklyfta på varje lövbiff, linda biffen runt och fäst med en tandpetare
Göteborgsdiset trycker mot fönstrets glas och den mjälla röken från husens kakelugnsskorsstenar stiger långsamt med ett värmande intryck mot den grå och kalla skyn
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Servera med vaniljglass. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter
Tidigare gjorde jag gärna dem som nötäpplenfylldamed hasselnötsblandning, men nu är jag allergisk mot både hasselnötter och valnötter så det får bli mandeläpplen
Fyll äpplenamed mandelmasseröran och sedan strödde jag över lite kardemumma. Jag kryddade med färsk ingefära men man kan ju ta torkad eller kardemumma eller kanel vad man nu gillar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.