Igår lagade jag denna rätt som jag hittade i kokboken "Stora kokboken - Hushållets uppslagsbok i alla matfrågor"Det var supergott men det var lite omständigt att laga, jag har därför skrivit om receptet något och hoppas att det blir lättare för er som vågar er på att laga denna fiskrätt
Fram med en stekpanna hacka 1 lök och även paprikan fint olja i pannan i med lök och paprika rör om några minuter därefter torsken och tonfisken rör om så att torsken blir finfördelad ställ åt sidan. 750 g lättsaltad torskfilé
God torsk med härligt täckeTill 4 portioner. 4 stora torskfiléer á 150 grhavssalt0,5-1 dl vitt vin extra jungfru olivoljaTill mandel - och persiljetäcket. Ugnstek i 200 grader 15-25 minuter - beroende på tjocklek och hur torsken önskas. 4 stora torskfiléer á 150 grhavssalt
)8 kg torsk1 pkt ströbröd ca 1,5 liter (. 8 kg torsk. Onsdagen var fiskdag. )mosade cornflakes, ½ literrostade solroskärnor, någon deciliterolja, ganska mycket och rejältBlanda allt samman i en bunke medan fiskenkokar i 3 minuter (behövs inte hemma om man inte vill)och tiden är ju beroende på vilken fisk man har, inte för länge,den ska knappt vara halvrå
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Första gången hade jag torsk,sen hoki, men annan vit och fast fisk går precis lika bra
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.