paprika. Ca 10 -12 stycken 500 g blandfärs ( eller valfri färs) 1 gul lök ( finhackad) 2 vitlöksklyftor ( finhackade eller rivna) 1 ägg 1/2 dl ströbröd1 tsk vegeta 1 tsk paprikapulver ( " aleva paprika" ) Salt Peppar Gärna en skvätt wishy vatten i smeten om möjligt, inget måste. 1 mozzarela bit 125g ( tärnad i kuber) ( krydda gärna efter behag, jag brukar höfta i kryddorna ) Så här ser aleva paprika och vegeta ut Ca 10 -12 stycken. 1 tsk paprikapulver
- Vispa/rör ihop ägg och den smulade fetaosten, krydda med salt och svartpeppar. - Lägg ett ark Filodeg i en väl smord form, pensla arket och lägg ytterligare ett ark på
Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. Vill du äta ett vegetariskt alternativ är detta fantastiskt gott - godare än med köttfärsfyllning om du frågar mig
Krydda med paprikapulver och salt. Jag älskar vegetarisk mat men kan tycka att den ibland är svår att få mättande men med quorn- eller sojaprodukter blir det lättare
fylldpaprika. Kasta de gröna stjälkarna, men tärna resten av paprikans lock. Det går att variera i oändlighet med olika ostar, vegetarisk eller kanske med köttfärs, bulgur till eller inuti, olika kryddor och så vidare
Passade även på att göra en vegansk version med B-jäst i fyllningen eller strödd ovanpå. I den här vegetariska versionen av fyllda paprikor har jag bytt ut köttfärs mot soyafärs och resultatet blev fenomenalt
Lägg över i en ugns-fast form. Paprikan som blir över sparas till topping. Strö över resten av paprikan. Skär ett snitt i filéerna och fyll varje filé med 2 salamiskivor och strimlad paprika. 1 st röd paprika
In i ugnen i 180-200 grader ca 1 timme. 8-10 gröna paprikor (beroende på storlek). 2-5 dl vatten. Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund
Dela paprikorna på längden och skär bort kärnhus och skaft. Hacka lök. Fräs löken med nötkött. Strimla soltorkade tomater, smula fetaosten och blanda allt tillsammans med hackade pumpafrön och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.