1. Skär köttet rakt igenom men låt det sitta ihop i ena änden. Fäll ut som en fjäril och banka försiktigt med en köttklubba så det blir bredare och jämntjockt
-). -). Ingredienseren bit fläskkarrésalt och peppar300-400 g fläskfärsen stor bananschalottenlök2 vitlöksklyftor. Försök hålla mellan 120-130 grader och kör tills köttet blir ca 65 grader. 300-400 g fläskfärs
Fylld fläskfilé som tillagas i ugnen och en god krämig potatisgratäng till det. Fylld fläskfilé 4 port. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde. ca 12-16 skalade potatisar beroende på storlek. 4-5 dl gräddmjölk el matlagningsgrädde
Cheddar-lasange. Gratinera i ugnen på 175 grader ca 15-20 minuter. Lägg det i en form, täck med aluminiumfolie och låt gå i ugnen ca 15-20 minuter. 15-20 minuter
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Grekisk gyros- eller souvlakikrydda. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4-5 bitar. Lägg på kött, tomater, gurka, lök och sist 2-3 matskedar yoghurt
Se till att köttet inte får steka för länge eller vara inne för länge i ugnen -då blir det torrt. -) Riset blir oxå mycket finare när man lägger grönsakerna i än om man serverar det vid sidan om
)Hur som haver så blev det lite nya grytor, stekjärn och annat köksgeråd som fick ny adress, Håkan shoppade loss till cykeln och besvikelsen var stor när vi inte såg till varken Morgan, Ola-Conny eller Boris i gångarna
In i ugnen i 180-200 grader ca 1 timme. 8-10 gröna paprikor (beroende på storlek). 2-5 dl vatten. Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.