De här pannkakorna innehåller inget mjöl, utan istället havregryn och keso. De blir tjocka små plättar och liknar mer amerikanska pancakes än tunna, svenska pannkakor
Vill man göra dessa pannkakor som efterrätt räcker det att servera en halv pannkaka per person. Chokladmoussefyllda pannkakor med jordgubbskräm och vispad grädde
Till min panna passar det med en knapp dl pannkakssmet/pannkaka. Väljer du en grövre mjölkfri och naturligt glutenfri mix, måste du ta lite mer vätska – se ovan
Åtminstone inte om man vill efterlikna ”vanliga” pannkakor – de flesta recept jag stött på och testat har varit helt utan alternativa mjölsorter (helt baserat på ägg, någon sorts mjölk och fiberhusk) alternativt gjorts på kokos- eller mandelmjöl
Vispa ihop ägg och hälften av mjölken, rör sedan ner dinkel, chiafrön samt bovetemjölet och vispa för hand till en jämn smet, rör sist i resten av mjölken
Vänd försiktigt med en stekspade och låt pannkakan bli torr på ytan på den andra sidan. Bred ut tunna pannkakor på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen
Det tar sin lilla tid att steka pannkakorna men det är ganska trevligt pyssel i köket och om magen kurrar väldigt högt så är det fullt tillåtet att skicka ner en liten pannkaka eller två i magen under stekningen
Ändå sen vi var på genomresa i Tyskland i somras och tog av från motorvägen in mot landet och hamnade på ett sagolikt litet ställe för att ta en bit mat och såg deras kakbuffé, har jag tänkt på vallmokaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.