Jag har nog det bästa receptet på vetedeg ever. Bullarna blir saftiga, fina, höga, goda. Receptet kommer från mamma och det är det enda vetedegsrecept som nånsin behövs
Idag ska ni få ett kanonrecept som ni kan använda är ni vill smaska i er goda bullar men inte har tid för deg som ska jäsa, bakas ut för att sedan jäsa en gång till innan de gräddas
För er som bara till baka ca 20 bullar. )25 g jäst2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa salt1 tsk Kanel6-7 dl mjölTill fyllning100 g smör1 tsk vaniljsocker2 tsk kanel2 msk socker1 tsk kardemummaÄgg till pensling o pärlsocker som garnering
De godaste bullarna är utan tvekan dem med både kanel och vaniljkräm. Enda skillnaden är egentligen att man spritsar ner lite vaniljkräm mitt i den färdiga bullen innan den jäser
Efter frullen blir det ett härlig bad och sedan en sväng till stan för att fixa student skylt present kort till min dotter som fyller år på måndag, och till min brors barnbarn som konfirmeras på lördag
På begäran kommer här mitt bästa bullrecept, så där lagom till "Kanelbullens dag" den 4 oktober. (Det kan hända att det kommer dagsfärska bullbilder då
God morgon alla fina människor. Idag efter skolan tar jag mitt pick och pack och flyttar in i en liten etta i Karlstad för min praktik som jag ska ha där i sju veckor
Med övning lär man sig att göra en bra deg utan att ha exakta mått. Nattjäst deg är så smidigt. Medan du sover jäser degen och är redo för att bakas ut och gräddas på morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.