Här är det senaste receptet jag hittade som jag ville prova, med några modifieringar. Varje gång jag gör vaniljkräm eller vaniljsås så börjar jag leta efter ett nytt recept att prova
(Med potatismjöl bör vaniljkrämen användas nygjord, med majsstärkelse kan den göras en dag innan. Förvara vaniljkrämen i kylskåp tills den ska användas
Börja med att göra vaniljkrämen. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker. Lägg nästa botten på, ringla över lite ananasjuice, bred sedan på vaniljkrämen
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten. Vispa samman äggulorna till ananaskrämen i en rostfri kastrull tillsammans med ananasspad + vatten, pressad citronsaft, socker och potatismjöl
Späd med mjölk om den känns för tjock när du ska använda den. Sila sedan vaniljkrämen ner i en skål och lägg gladpack direkt på ytan för att undvika att det bildas skinn
Innan användning vispas den upp med elvisp. Vispa ihop alltsammans med florsockret. Vispa ägg och socker vitt, blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten
En underbar vaniljkräm som passar utmärkt till olika bakverk. Jag brukar använda den till att fylla mina eclair eller så brukar jag ha den som tårtfyllning
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljkornen och tillsätt med stjälkarna. Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad
Att koka sin egen vaniljkräm låter mer avancerat än vad det egentligen är. Lägg ner vaniljen och stången i kastrullen och koka upp under omrörning tills vaniljkrämen tjocknar
Blanda samman mjölsorterna med bakpulver. Sikta över florsocker och garnera med exotiska frukter. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant
Lägg ingredienserna i en skål, och samlaihop till en deg med händerna. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en gaffel,och fördela i den ogräddade botten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.