Börja med kokosflarnen. Smält smöret och blanda det med kokosmassan och apelsinskal. Blanda med bären. Servera salladen med honungscrème och kokosflarn ½ melon
jag måste ju alltid göra ngt extra till så då blev det den här lilla exotiskafruktsalladen. Till fruktsalladen kan man välja vad man vill ha, jag tog mango, papaya, kiwi, sharon, passionsfrukt och pressade färsk lime över
Fruktsalladmedexotisk grädde och rostad kokos. Vädret just nu lockar mer till att äta något varmt till fika, men när solen skiner och det är varm och gott är en fruktsallad alltid rätt
Till efterrätt gjorde jag en fruktsallad på bla ananas och mango, de var super söta och saftiga så passa på att köpa nu när det är säsong för dessa frukter
Ställ sedan formen åt sidan för nedkylning medan du förbereder fyllningen. Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl
Knaperstekt bacon med lite färg. Servera gärna med kokt ris, grönsaker och salta jordnötter. 150 g bacon Stek baconet på medelvärme så att det blir knaperstekt. Stek 1-2 minuter per sida på medelvärme eller lite högre så att de får lite färg, de behöver inte bli genomstekta
Krydda med salt och peppar. Lägg över köttet i eldfast form eller på fat med kant. Smaka av med salt. Skaka samman mjölet med grädde och rör ner det i grytan
Slå på kryddlagen och låt fruktsalladen marinera i ett par timmar före servering. Koka upp vatten och socker med vanilj, kanel och stjärnanis i en kastrull
Flygande Jakob är en riktig klassiker och med färdiggrillad kyckling och färdigkokt ris i en gratäng är det en perfekt rätt på en fredag efter en tröttsam arbetsvecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.