Frukt- och bärcocktail, Caffè shakerato con gelato och Groppino -> recept
Hötorgshallens blogg
Hötorgshallens blogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 skopa vaniljgelato 3 cl kall espresso 1 citronskalstrimla (du behöver ett ciseleringjärn eller vass kniv) Frukt- och bärcocktail med hallonsorbetto 4 portioner ½ liter persikagelato ½ liter vaniljgelato ½ liter hallonsorbetto ½ flaska kall prosecco 4 cocktailpinnar Groppino 2 portioner 2½ dl kyld prosecco 3–4 cl kyld vodka 1 dl citronsorbet färsk mynta, hackad Instruktioner Caffè shakerato con gelato Skaka gelaton och espresson i en shaker tills allt blandat sig till en krämig dryck. Använd en syltburk om du inte har en shaker. Häll upp i ett cocktailglas. Vrid ur lite citrusolja från citronskalet och gnid in glaskanten. Lägg skalstrimlan i glaset och servera. Frukt- och bärcocktail med hallonsorbetto Sätt fyra cocktailglas i frysen en halvtimme före servering. Varva en skopa vardera av gelato och sorbet i varje glas. Toppa med prosecco och garnera med hallon på en cocktailpinne. Groppino Häll prosecco och vodka i två champagneglas. Fördela sorbet i glasen. Strössla över färsk mynta. 3.5.3208

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.