Hacka nötter och aprikoser grovt. Forma till bröd och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Arbeta in nötter och aprikoser och låt degen jäsa övertäckt i 40 minuter. Skåra bröden med vass kniv och grädda i 10 minuter. 100 g hasselnötter
Det går dessutom att variera nötter, frukter och annat efter vad som finns hemma. Grovhacka aprikoser och nötter och blanda tillsammans med mjöl, bakpulver och bikarbonat
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor. Vill du prova att göra brödet, men inte tål nötter går det lika bra att byta ut nötterna mot frön som solrosfrö eller pumpafrö
Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Täck med folie mot slutet om brödet börjar bli för mörkt
I bland byter jag ut nötter, torkad frukt och mjölsorter. I bland bakar jag bröd, ofta när jag ska ha gäster eller om jag är sugen på att ha ett gott frukostbröd hemma
Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Hacka valnötterna grovt och låt hasselnötterna vara hela, rosta dem i ugnen i några minuter. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna med brödsirapen
Nötbröd. Mät upp alla nötter. Idag får du recept på ett av de godaste bröd jag provat senaste året. Hacka paranötterna och en del av övriga nötter och mandlar grovt, låt resten vara hela
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.