Hacka mandel och/eller hasselnötter. Blanda dem med havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, kokosflingor och råsocker i en stor skål.
Blanda vatten och Milda Culinesse genom att värma blandingen lite i mikron, droppa det sedan över flingblandningen. Rör ordentligt med en sked så att allt blir fuktigt.
Smörj en långpanna och bred ut flingblandningen i den. Rosta i mitten av ugnen 25-35 minuter. Rör om 3-4 ggr under tiden så att det blir jämnt rostat. Passa noga på slutet så att det inte blir bränt.
Låt det kallna. Blanda ner corn flakes - krossa dem lätt först - och russin. Förvara i en tät burk.
Servera till filmjölk eller mild naturell yoghurt, ev med lite färsk frukt eller bär. Önskas flingor utan socker går det förstås bra att utesluta råsockret.
Värm ugnen till 200°C. Hacka mandel och/eller hasselnötter. Blanda dem med havregryn, rågflingor, linfrö, solroskärnor, kokosflingor och råsocker i en stor skål
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
Frasig lax med täcke av parmesan och panko. Frasig lax (4 pers). Väldigt bra stugmat på skidsemester. Där ser ni också att det blev lite annat än bara kött
De ska ätas varma och frasiga till en välkomstdrink och Champagne är perfekta drycken. Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna
Dessa frasiga puppies blev jättegoda till grillat. Bokmärk gärna och spara till kommande ljumma sommarkvällar där grillen står tänd var och varannan dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.