Dessa frallor ska egentligen inte ha någon jästid alls utan det hela sker i ugnen. Degen ska inte vara klibbig utan gå att forma till bullar, tillsätt lite mer mjöl om det behövs
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter
Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vatten och mjölk när jästen är upplöst. 25 g jäst · 4 dl vatten · 1 dl mjölk · 1 msk honung · 1,5 tsk salt · 2,5 dl grahamsmjöl · 8 dl vetemjöl special. 25 g jäst
4 dl vatten 1 tsk (10 g) färsk  jäst (jag hade inte färsk jäst hemma utan tog en femtedel av innehållet i en torrjästpåse och använde lite varmare än fingervarmt vatten. ) 8 dl rågsikt 1 ½ tsk salt 1 msk honung Rör ut jästen i vattnet och blanda ner resten av ingredienserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.