1-2 vitlöksklyftor,
skalade och skivade (jag hade kvar rostad vitlök från gårdagens kryddsmör med rostad vitlök och tryffel)
olivolja
salt och peppar
Hetta upp oljan i en stekpanna på medelstark värme. Lägg i kryddsmöret om du har något. Häll i grönsakerna och potatisen skuren i bitar. Fräs ett tag så att grönsakerna blir varma. Häll äggsmeten över och lyft försiktigt hela tiden så att äggstanningen kommer ner till botten av stekpannan. Dra ner värmen till den lägsta och fortsätt lyfta försiktigt ett tag tills du ser att omeletten börjar stelna mer. Det är viktigt att du inte har för hög värme så att den inte bränns. Här lägger jag på ett lock för att även ovansidan ska stelna något. Den som vill och har en lämplig stekpanna kan ställa in frittatan i ugnen på 175-300 grader ett tag så att den blir färdigbakad.
Ännu en frittata från mitt kök – denna gång med ramslök, kokt potatis, vårlök och parmesan. Toppa din frittatamed färsk vårlök, pressa över lite citron, peppra och servera direkt med en fräsch sallad
Bryt laxen i bitar och lägg på frittatan. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja ett par minuter. Strö över dill och ser-vera med rivna morötter smaksatt med pressad citron
Vispa ihop äggen med en gaffel så de går ihop men fortfarande har viskositet (seghet) i sig – annars får du äggröra och en omelett eller i det här fallet frittata ska ju hålla ihop
Ta av dina rester eller vad du har i kylen – grönsaker, skinka, korv, kött, fisk, ost, räkor… Och vips får du en vacker och mättande rätt till dina gäster
Jo, en frittata- italienska för omelette typ, med kokt potatis, lök och dill. Jag tipsade ju om en Frittata i veckomatsedeln också och det var nog där tanken började egentligen om jag ska vara ärlig
samtidigt kokar du upp de övriga grönsaker. Skala & skiva potatisen. ta fram handmixern o mixa allt samman smaksätt med peppar och salt mixa till slät soppa alt en soppa med lite bitar 1 dl frysta bland grönsaker. 3 st potatis. 1 krm salt & peppar. 5 l kött & grönsaks buljong
Latmask som jag är ibland serverade jag potatis och grönsakermed färdiggrillad kyckling och. Använd en hålslev att fiska upp grönsakernamed när de kokat klart
Lägg grönsakerna i stekpannan tillsammans med vitlök och olivolja. Frittata är en italiensk öppen omelett som fylls med vad man vill eller det köket har att bjuda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.