Just den friterade löken var pricken över i så hoppa inte över den. Låt rinna av på hushållspaper. Just den friterade löken var pricken över i så hoppa inte över den
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Husmor Lisas mobilkamera är för tillfället trasig efter tuff behandling i skolköket så de fina bilderna på maten är tagna av min Årets kock-bloggar-kollega Karoline Nordefors
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Dela i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Skär ut rutor, ca en decimeter i diameter, och lägg en klick vaniljkräm i mitten av varje ruta
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.