Såsen var god, de inlagda grönsakerna är en höjdare och passar bra till det feta friterade. Veckans fiskrätt blir friterad torsk som serveras med ris, chiliketchup, stekt spenat och inlagda vietnamesiska grönsaker
Lucys recept och inspiration för familjen och andra matglada
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Sen är det bara att servera till en sötsursås och en massa goda grönsaker. Inte särskilt nyttigt med upphettad olja men naturliga produkter i alla fall Ett recept jag länge har tänkt lägg ut men det har inte blivit av
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.