Hela familjen låg mer eller mindre nerbäddad förra veckan med feber och hosta… Nu börjar de ordna upp sig, bara jag kvar som förmodligen lyckats hosta av ett revben som gör fördjävligt ont rent ut sagt
Jag brukar bara skölja rotfrukter och behålla skalet kvar. Kycklingklubborna marinerade jag i olivolja, soya, rosmarin, citronsaft, paprikapulver, salt och peppar
Särskilt om man har rester av ris och kyckling kvar i kylen. Ris- och kycklinggratäng. Blanda creme fraiche, sweet chili, grädde och purjolök i en skål
Häll på lite av det kalla vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, havregryn, vetekli och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Smart att låta alla smaker ta fördel av varandra och smidigt att göra allt i samma form eller gryta. Det tenderar också till att bli enkla recept, då hela rätten smaksätts på samma vis och blir klar samtidigt
Konstigt nog så funkar det ju så oväntat bra att ha med barnen vid såna här tillfällen, till och med idag när de båda var både trötta och gnälliga, och det är väl en stor anledning till att jag verkligen börjar gilla det här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.