Blanda färsen med kryddor och riven vitlök. Oj vad fort en semester går, mina tre veckor har gått nu och jag har haft det så bra och det bästa är att jag har några dagar kvar till hösten också
Även om det skördats rödbetor ända sedan i juli så smakar det fortfarande nykommet, vi äter kokta rödbetor minst en gång i veckan, det är underbart gott
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Så idag blev det en billigare hemlagad ochkryddig köttfärssoppa med rotgrönsaker. Stek nötfärsen i olivoljan, tillsätt pressad vitlök, tomatpurén och harissan, låt fräsa med
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
Ha i löken och vitlöken och låt det fräsa med tills det mjuknat. Vi gjorde den både vegetarisk och vegansk och använde quornfärs och kokosmjölk, men man kan ju enkelt byta ut det mot valfri färs och grädde om man vill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.