Det bästa med plockmat är att man kan göra lite kylskåpsrensning samtidigt. Lite överbliven getost tillsammans med rabarberchutney på tunnbrödskex, avocado med kräftröra, Chorizokorv, kallskuret, sallad, bröd
I går kväll fick vi fint besök av mina föräldrar och med sådant fint besök krävs fin mat. Så det fick det bli, trerätters till och med, även om förrätten kan gå under plockmat
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
Bla crostini med tapenade, manchego ost, melon & fetaostsallad som dessvärre inte fångades på bild. Blanda avokadon med räkorna, rucola & vinägretten i en stor skål
Surdegsbröd som fått rosta i stekpannan med olivolja och vitlök -galet gott. Bygg små pinchos av vitlöksbröd, serranoskinka, soltorkad tomat och fetaost, eller tapenade med ruccola
Blanda allt i en kastrull tillsammans med de sköljda bönorna. Stekt aubergine och haloumi med zatarSkiva aubergine i centimetertjocka skivor och stek på hög värme i mycket olivolja och lite flingsalt
Jag köper nästan aldrig färdig tacokrydda utan gör för det mesta min egen, detta för att slippa tex druvsocker, potatisfiber, maltodextrin, klumpförebyggande medel, jästextrakt och färgämne
Stek kycklingen i rikligt med smör. De senaste veckorna har jag hittat på enkla rätter att slänga ihop efter jobbet på fredagar… alltså fredagsmys helt enkelt
Vi gjorde det enkelt för oss under resan och dukade fram ett stort bord med plockmat. Det var lax, kycklingspett, salami, cognacsmedwurst, rostbiff, räkor, kräftstjärtar, ostar, kex, bröd, potatissallad, korvar, dallassallad, guacamole, nachos och olika röror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.