Genom att koka den med vin så blev det en ännu djupare smak. Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Mycket snabbt, enkelt och härligt gott med de lena små potatiskuddarna som smälter i munnen. Visst, man kan göra dem själv, men en fredag som denna köper man dem färdiga och serverar med en svampsås och skottsallad
Enklare fredagsmat får man dessutom leta efter. Hur svårt låter det att koka ihop en tomatsås, vända ned strimlade chorizoskivor och mozzarella som slitits i lagom stora bitar, och varsamt blanda denna goda sås med nykokt spagetti
En fredag härom veckan var huvudet tomt, kroppen trött och längtan stod till italiensk comfort food, av den hemsnickrade sort som förmodligen inte godkänns av någon bördig från landet i fråga men som aldrig misslyckas med att tillfredsställa såväl min kropp som min själ
Pajdeg med vetemjöl. Degen kan med fördel göras en dag i förväg. Pajskal med sojamjöl. Den är lite mer svårarbetad än en vetedeg men den ger med sig efter ett litet tag
Irländsk chokladtårta med smak av whiskey. Vispa vitorna till hårt skum med en nypa salt. Klicka i smöret och rör med en visp tills det svalnat lite då och då
Himmelsk gryta med fläskfilé. Fredagsmat. Som i den här gräddiga pastan med räkor och chili. Alternativ till tacos utan tacofärs kan ju vara lite så där lagom stor förändring på fredagsmaten för inbitna taco-fans, tänker jag
Knyt till påsarna med mycket luft kvar, och skaka så att kryddona fördelar sig över kycklingbenen. Min man kan sägas ha vidareutvecklat receptet på klibbiga kamben och anpassat det till kycklingben - till riktigt snabb och enkel fredagsmat
Jag lagade till en potatisgratäng med överbliven korvsmet. Denna kurs dokumenterades i ett av mina blogginlägg som gått i graven, i samband med att jag försvann från alltommat
Biff med hemvispad bea är en sak, och bakad camembert en annan. Egentligen skulle vi haft kycklinglevermousse också men det hann jag inte med, så den åt vi som förrätt dagen efter istället
Dela chokladen i små bitar och lägg dem i en tjockbottnad kastrull tillsammans med grädden. Medan chokladen långsamt smälter - rör i den ofta med en slickepot - vispar du först äggvitorna tillsammans med citrondropparna och saltet till ett styvt skum
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.