Återkommande hemma hos oss på helgerna är en rejäl nachosplåt. Fördelen med hennes variant med att lägga riven ost på tre lager nachos är att du lätt lyfter upp stora ”chunks” på tallriken att äta med händerna
nachostacokryddaost (gärna Norrglimt, alltså fd Krutrök)avocadocitroncreme fraichesweet chilisalt och peppar(jag tog ingen vitlök)räkorLäg ut nachos på ett bakplåtspapper
Bred röran på nachos och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. 18 nachos. 2 dl riven ost. Skjuts in i 225 grader i ca 5 minuter. 18 nachos 0,5 Creme bonjour färskost med smak av grekisk vitlök. 2 dl riven ost
Jag tillhör de fåtaliga som aldrig varit så speciellt förtjust i Texmex, Tacos och Nachos. Servera färsen med riven ost över och morotsskivor istället för nachos
Jag har kommit på ett sånt otroligt gott sätt att äta nachos – i gjutjärnspanna. Jag älskar nämligen nachos och jag beställer ofta det ute på restaurang om dom har det
1 halv paprika röd eller grön, 2 tomater, finhackad i kuber utan kärnor,1 rödlök, finhackad i kuber, 2 msk vanlig tomatketchup=),1 tsk vanlig oregano, 2 msk chilisås ELLER alltså tabasco här väljer du här stark du vill ha det, 1 msk limejuice, Salt efter smak, 1 grön chili, finhackad. 6 st plommontomater, 2 st hela serranopeppar eller chili, 2 st rödlök,1 vitlöksklyfta, knippe koriander, salt efter smak. 2 tomater. 2 msk v. 2 msk chilisås. 2 st hela. 2 st rödlök
2 dl gräddfil. 1-2 dl riven ost. 2. Sätt på ugnen på 200 grader. In i ugnen i ca 20 – 25 minuter, tills osten har fått fin färg. Nachosen är riktigt mättande och en sån här panna räcker utan problem till 4 personer. 2 dl gräddfil. 1-2 dl riven ost
Toppade pizzan med ruccola, gräddfil, nachoschips och sriracha. 25 gram jäst. 2. 2 msk olja. • Kavla ut degen, jag gör mina degar ganska tunna, toppa med valfri fyllning* och baka av den på 250 grader i mitten av ugnen. 25 gram jäst. 2. 2 msk olja
Nachos är ett gott tillbehör till tacomiddagen men även ett gott snacks till drinken eller fredagsölen och att göra sina egna är faktiskt inte så svårt
När tacofärsen är klar så brer du ut nachosen på ett bakplåtspapper i en ungsfast form. Ungsgratinerade nachos med västerbottensost och hemmakryddad tacofärs, 2-4 portioner beroende på hunger. 1 paket nachos á 200 g. 1/2 – 1 hel torkad chipotle beroende på hur starkt du vill ha det. 2 klyftor vitlök. 2 msk kinesisk soja. 1/2 dl vatten. Gratinera i ugnen i ca 7-8 minuter på 220 grader tills osten smält och fått färg. Quesedillas med bönchili 1 paket nachos á 200 g 100 g västerbotten eller någon annan smakrik hårdost. 1 rödlök 1/2 – 1 hel torkad chipotle beroende på hur starkt du vill ha det. 2 klyftor vitlök. 2 msk kinesisk soja. 1 burk krossade tomater á 400 g 1/2 dl vatten
Ta av stekpannan från värmen tillsätt, alltså bred ut nachos på den. 1 påse tacokrydda, 0,5 dl vatten, 1 Philadelphia ost, 1 burk creme fraiche, 1 burk tacosås, ca 2 dl riven ost eller mer (ja tar massa), 1 näve nacho chips. ca 2 dl riven ost eller mer
Lägg till hemgjorda refried beans, nachos och en muy rico nygjord salsa så får man en, enligt mig, drömmåltid, perfa för en avslappnad söndag (eller måndag eller fredag eller vilken dag som helst egentligen)
Är man på en LCHF diet så är det många saker man inte kan äta och en av dem är nachos, majschips. Man kan göra nachos med lite kolhydrater genom att smälta cheddarost i en långpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.