När det blivit en fin pudding rör du i lakritspulver och toppar med pumpafrön. Denna chiapudding passar perfekt att sitta och smaska på under kvällen, hallon och lakrits är en perfekt kombo
Vi blev serverade en pumparisotto som var kryddad medlakritspulver. Den var helt fantastiskt god, så med inspiration från den bestämde jag mig för att göra min egen version idag
Kan inte påstå att jag är någon flitig användare av lakritspulver, burken medlakritspulver som jag köpte i våras för att göra hallon- och lakritsglass har nämligen stått orörd sedan dess, men härom dagen kom jag över ett recept på kladdkaka med lakrits som fick mig att ta fram och damma av den bortglömd burken medlakritspulver igen
Jag är lite av en lakritsjunkie och när jag väl köper godis väljer jag gärna godis med lakritssmak. Jag har tipsat om det förut, men lakritspulver i kaffet är så överfantastiskt gott att det tåls att tipsas om igen
Det är en salt färdig mix av lakritspulver, salmiak och rörsocker som kokats till en trögflytande svart lakritssyrup, perfekt att använda till glass, milkshake, bakning och smaksättning i såser med mera
Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Lite lyxigt kändes det då och givetvis köpte vi alltid med oss burkar hem som jag sedan kunde bjuda mina kompisar på
medlakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och bred ut purén så jämt det går. (Spar en del om lakritspulver ska tillsättas och blanda i det för att bre ut bredvid det andra
Blanda mjölet med bakpulvret och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg. Se bara till att ha ett bra lakritspulver hemma och muscovadosirap
Smörj och bröa en form med löstagbar botten. Vänd försiktigt ner äggvitan i smeten med hjälp av en slickepott Blanda försiktigt så att smeten förblir fluffig
Blanda ihop med övriga pajdegsingredienser utom ägget. Laga kolasmeten medan pajskalet gräddas. Nagga botten med en gaffel och sätt i frysen, ca 1 timme. 1 1/2 msk lakritsgranulat eller 3 msk lakritspulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.