Tänkte i stället bjuda er på förra fredagens middag som var Baconlindadtorsk med tomatris. Riset blev väldigt krämigt och gott och med bacon och lite gömda kryddor till torsken var middagen fulländad
2 450 g delikatesspotatis 1/2 förp salladsärtor (à 150 g) Timjan- och senapscrème 1 dl crème fraiche 1 msk senap 1 tsk timjan salt peppar 1/2 ask persilja (à 20 g) 1 ask solrosskott (à 100 g) Torsk ca 250 g rimmad torskfilé 4 skivor torrsaltat bacon 1 tsk smör Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Till fisken gjorde jag en potatis- och broccolimos. Tittade på Masterchefs på TV för ett tag sen och såg att där var någon som gjorde en maträtt med bacon och torskfilé
Servera torsken med gnocchin och salladsärterna. 2ca 300 g torsk salt och peppar140 g torrsaltat bacon 1 msk smör 400 g potatisgnocchi 1/2 förp salladsärter (à 150 g)1 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 tsk timjan 1/2 kruka persiljaSätt på en kastrull med vatten till potatisgnocchin. Skär torsken i 2 bitar (för 2 port). Stek torsken sakta i smöret i en stekpanna, 4–6 minuter på varje sida. ca 300 g torsk
4 pers800 g fryst torskfilé200 g bacon1 burk bönsallad med matvete4 tomater1 msk frysta örtkryddor provencale1/2 dl aiolisalt och svartpepparRomansalladGÖR SÅ HÄR. Lägg den baconlindade fisken i en ugnsfast form och ugnsbaka i 20 min. 800 g fryst torskfilé
LCHF Baconlindadtorsk med Blomkål- och Broccolimos. 600 g torskfilé (sej) färsk eller djupfryst. 1-2 krm mald vitpeppar. Stek fisken mitt i ugnen i 225 grader, ca 10-12 minuter beroende på tjocklek. Servera fisken blomkål och broccolimoset och strimlad isbergssallat 600 g torskfilé. 1-2 krm mald vitpeppar. ca 10-12 minuter
Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. Ställ dem i ugnen på 225 grader i ca 30-45 minuter, beroende på hur tjock filén är
Något för Alla hjärtans dag-middan kanske. baconlindad kycklingfilé med ugnsstekt potatis. 2 portioner Kyckling 2 stora kycklingfiléer 1 paket ekologiskt bacon 4 msk creme fraiche ½ burk soltorkade tomater timjan svartpeppar Potatis potatis så det räcker till två personer mat- eller olivolja salt Sås resten av creme fraichen ½ kycklingbuljong timjan ev lite mjölk Skala potatisen och skiva den tunt
En annorlunda torskrätt, det är härligt när lite italienska smaker och dofter sprider sig i köket. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk. 8-10 st coctailtomater, delade i halvor. 4 st torskryggfilé, färsk eller ett paket fryst torsk
Salta och peppra torsken och lägg den sedan i en smord form. Skär torsken i mindre bitar, cirka 100 gram per bit. häll sedan blandningen över torsken och låt stå mitt i ugnen cirka 20 minuter. 800 g torskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.