Grovmosa ev tomaterna med en gaffel. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad. 1salt + nymald svartpepparPasta med rostad mandel och ricottakräm Skölj tomaterna. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda den med ricotta, 1/2 msk vinäger, 1 msk olivolja, 1/2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar
Montera pastamaskinen på köksbänken eller köksbordet enligt medföljande anvisningar. Pastadeg med ägg. Det händer att jag gör en sats färsk pasta och fryser in den (se hur längst ner i receptet) för att kunna ta upp den och koka den en vanlig vardag för lyxa till det lite, men jag brukar främst göra egen pasta om jag ska laga lasagne eller cannelloni någon helg
4 port färsk pasta eller gnocchi. 1 schalottenlök eller en halv gul lök. 2 vitlöksklyftor, tunt skivade, hackade eller pressade. 12 skivor parmaskinka eller annan god lufttorkad skinka
Mina favorit-pastasorter som jag serverar såsen till är rårispasta och kikärtspasta. Dela tomaterna i bitar och mixa alla ingredienser utom basilikan tillsammans i matberedare, med stavmixer eller i blender tills att såsen är slät
Jag brukar vara försiktig med persiljan - jag vill inte att smaken tar över. -). Köttbullarna gör du som du vill ha dem eller som jag gjorde här, fräscha och med mycket smak
Skinksås med potatis och kokt ägg passar bra en så´n här ruggig dag som det är i dag. Skinksåsen går naturligtvis att servera med pasta om tiden är knapp och man inte hinner skala och koka potatis
Vispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Apropå slänga maten så brukar jag ofta köpa billigt skinkspill, lite ojämna bitar som blivit över efter att skinkan tex har skivats till smörgåspålägg, eller så har jag skinka i kylen där datumet håller på att gå ut, som jag sedan tärnar ner och använder i en vit sås till potatis eller pasta
Idag tänkte jag tipsa om en god fläskfilépasta som passar extra bra som helgmiddag ellerfredagsmat. Känns nervöst med ett helt nytt ställe, men samtidigt spännande och roligt att äntligen komma igång efter sjukskrivningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.