Vi har mest tagit det lugntoch pysslat lite allmänt här hemma. Lördagskvällen bjöd på grillad entrecote´med godsaker till det och när vår små älsklingar sussade sött i sina sängar bänkade vi oss framför tv
Solen skiner och jag är på bästa fredagshumör. Och glöm inte att göra den mycket goda glasyren på crème fraîche och florsocker, den blir så himla fräsch till den söta kakan
Om en stund ska jag åka ner på byn och handla lite mat inför helgen. ) pizzerior ligger mittemot ICA och ofta är det en matkasse i ena näven och en pizzakartong i den andra som gäller när folk trött lufsar hemåt
e dagen och jag mår fortfarande som en trasig och sliten kvinna. Och rösten var ännu sämre. Varför inte låta mig ta några prover och bli undersökt av läkaren
Ser fram emot en skön helg med god mat, någon promenad och kanske en golfrunda. Åt världens godaste snittar förra helgen som jag bara måste tipsa om, smörstekt rostbröd med majonnäs, shiitakesvamp och picklad rödlök
Äntligen, bloggverktyget fungerar igen och det är freeeeedaaaag. Det var meningen att Steve och jag skulle göra något på eftermiddagen men eftersom jag gav Steve ansvaret att hitta på något, vad som helst som inte involverade Clapham Junction eller Putney, så sitter vi hemma ikväll
Till middag blev det helstekt kyckling med rotsaker (potatis, morot, sötpotatis, lök och paprika kryddat med salt, peppar, timjan, vatten och fond, och köpt marinerad hel kyckling), jag tog bara en före-ugnen-bild
-) Ja, så blir det ibland, tiden och timmarna drar iväg och plötsligt är det måndag igen. Det enda jag gör är att lägga racksen i marinad dagen innan som består av olivolja, vitlök, rosmarin och rivet citronskal
Vispa äggen med osten, vänd ner vitlöken, spenaten och peppar. Klicka ut fyra stycken klickar av omelettsmeten, forma till runda små omeletter och stek några minuter på varje sida tills de får fin färg
Det finns en nackdel med helgen och det är att den går alldeles för fort. Helgkänslan infann sig redan vid lunchtid i fredags då jag och ett gäng andra trevliga, roliga och härliga matbloggare bjöds på en tävlingsmeny på temat “Genom djupa hav och gröna skogar” beståendes av fem härliga rätter skapade av Fazer Culinary Team som ska tävla i Olympiade der Köche i Erfurt, Tyskland i oktober
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.