Frasvåfflormed hallonsylt och grädde kan jag verkligen få kravings på. Jag gjorde smeten och gick till affären och köpte gräddemedan smeten stod och svällde
Pensla våffeljärnet med smör och låt det bli riktigt hett. Vispa grädden i en annan skål. Lägg de färdiga våfflorna på galler, medan du gräddar resten av smeten
När jag skrev om maskrossirapen fick jag frågan om ett våffelrecept att avnjuta ihop med sirapen. Men att göra frasvåfflor är varken krångligt eller komplicerat, upptäckte vi, tack vare ett litet recept på baksidan av ett paket grädde från Arla
Vispa vispgrädden hårt och vänd sedan ner vispgrädden i mjölsmeten. Några dagar senare fick det bli frasvåfflormed löjrom, rödlök, dill och creme fraiche till lunch och det blev väldigt gott
Vi toppade våfflorna med banan och en skvätt havregrädde och lite vaniljpulver på toppen. Nyfikna som vi är så spanade vi in det närmare för att ta reda på vad det var för någonting, det var en påse med ljust Teffmjöl
Grädda våfflorna och servera direkt med sylt, vispgrädde och ev några färska bär. Tillsätt smör/mjölkblandningen lite i taget i mjölblandningen samtidigt som du vispar med elvisp till en klumpfri smet
Servera med tillbehör som t ex glass, vispad grädde, sylt, färska bär, chokladsås eller nutella. Ingen har nog missat att det är våffeldagen idag för instagram, bloggar och facebook är överfullt med folk som äter våfflor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.