I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Smaka av med salt och peppar. Ansa, skölj och skär 2 stycken av knippet med lök i grova bitar. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills grönsakerna är genommjuka och havretäcket fått fin färg
Rabarber-& jordgubbspaj med nougat och frasigthavretäcke. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås. Blanda skivade jordgubbar och skivad rabarber med 2-3 msk potatismjöl och 1,5 dl socker i en pajform. Smula ihop 150 gram smör med 2,25dl mjöl och 2,25 dl havregryn och 2 msk socker. 150 gram smör med
Det blev en variant av äppelpaj där äppelklyftorna steks samman med farinsocker och kanel. När havretäcket fött en fin färg på ytan är pajen klar, låt den vila en stund innan servering
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajermed vit choklad. Blanda hallonen med potatismjöl. Ta ut pajerna och fyll dem med hallon och toppa med vit choklad
Idag gräddade vi massor med våfflor. Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.